Geschiedenis

Still CrazY 1.0 

Tijdens een afterglow van een repetitie van de Southern Comfort Barbermates in 2003 zong toenmalig ex-lid Martien wat met Roger Hare en dirigent Michiel Bekker. Er ontstond het idee voor een nieuw kwartet. Martien stelde voor een andere lost soul, Eugene van den Bemt als baritone te vragen.
Aldus vond in mei van dat jaar in Eersel een eerste repetitie plaats. De klik was er. 
In de maanden die volgden werd repertoire opgebouwd, en werd toegewerkt naar de DABS-conventie in oktober 2004. Het eerste optreden vond plaats op de zomerafsluiting van de Southern Comfort Barbergals en Mates in 2003. Op 24 januari 2004 stonden we voor het eerst in Engeland op de planken, in Witchurch. 
Roger was inmiddels verhuisd naar Engeland, wat het repeteren en optreden lastiger maakte. stillcrazyattheairportRegelmatig werd er gevlogen, of naar Bonn gereden om elkaar te ontmoeten. Ondoenlijk werd het pas toen Roger voor zijn werk in 2006 in Bosnië werd gestationeerd. We besloten met pijn in het hart om uit te gaan zien naar een nieuwe bass.

Still CrazY 2.0

In het vroege voorjaar van 2006 vroegen we aan Luc Schoute, bass van het voormalige top-kwartet Radiotimes, om ons tijdelijk te completeren zodat we konden deelnemen aan de DABS-conventie van dat jaar. We waren blij en verrast dat ie dat wilde! Nog meer toen hij na de conventie wilde blijven.
Er bleek sprake van een geweldige klik. Zowel in muzikaal en creatief opzicht, als in vriendschappelijk opzicht. 
In de jaren die volgden waren er tientallen optredens, twee DABS-conventies met medaille-resulaten, maar vooral onvoorstelbaar veel plezier. We hadden met vier gezinnen kampeerweekenden, en gingen in 2008 zelfs samen op vakantie in Zuid-Frankrijk.France 2008
In de loop van 2010 begon de gezondheid van Luc hem steeds meer parten te spelen. Dat leidde op 24 januari 2011 tot het dramatische besluit dat we niet gevieren verder konden...

Interbellum

Na het vertrek van Luc viel het kwartet/trio stil.  In de maanden die volgden kwamen we wel wekelijks bij elkaar. Denkend of we door wilden, en zo ja, hoe een nieuwe bass te vinden.
Ook wisselden we van gedachten over Michiel's droom, om een nieuw kwaliteitskoor op te richten. Het ontbreken van kwartetactiviteiten gaf de ruimte om dit handen en voeten te geven. Aldus geschiedde. Michiel en Martin werkten aan de inhoud, Eugène spijkerde een website-je in elkaar. Zodoende vond na enkele auditierondes op 8 september 2011 de eerste echte repetitie van T-SiNG! plaats.
Parallel aan de oprichting van T-SiNG! bleven we ook zoeken naar een nieuwe bass. Met enkele kandidaten werd een auditie afgerond, zonder succes. Maar uiteindelijk konden we op 16 mei 2011 de conclusie trekken: we zijn weer compleet, met Michiel Berkelmans als nieuwe bass!

Still CrazY 3.0 

Een nieuwe bass, een nieuw geluid! Het was hard werken om weer te bouwen aan een goede kwartetklank in de nieuwe dynamiek. 
Ons eerste optreden was meteen een aardige vuurpoef: op de start-avond van het Barbershop Ontmoetingsfestval in Den Bosch op 23 september 2011, waar tout-barbershopminnend Nederland aanwezig was. We hadden de lat hoog gelegd met een nauwelijks zingbare parodie van My Wild Irish Rose. Gemiddeld 1 modulatie per twee maten....
In de maanden die volgden viel de nieuwe samenwerking steeds beter op z'n plek. Een andere interactie en dynamiek in humor. Geen comedy meer, maar focus op zang met af en toe een twist. 
Er ontstonden nieuwe piekmomenten, waaronder een geweldige trip met optredens in Tsjechië, en een eigen jubileumshow voor het 10 jarig bestaan op 17 november 2013.

In het voorjaar van 2014 waren we bezig om nieuwe plannen te maken, een proces dat echter moeizamer verliep dan anders. We spraken af dat ieder zich zou bezinnen en dat we op 1 april de klokken gelijk zouden zetten. Op die avond resteerde uiteindelijk slechts één conclusie: stoppen...
De schok en het verdriet hierover werden een beetje verlicht door het plezier dat menigeen dacht dat het een 1 april grap was.

Still Crazy 3.1 

In juli 2015 ontving Martien een mailtje van een operazangeres die ons in 2013 had gespot in Praag, met het verzoek om een optreden op haar festival te verzorgen. Een uur nadat hij het met de andere drie had gedeeld waren we het er gevieren over eens: dit gaan we nog één keer doen. 
Jasjes, stemmen, partitures afgestoft, en daar gingen we. Om op 1 juli 2016 het allerlaatste optreden van Still CrazY te verzorgen.

Still CrazY, tot slot

We probeerden steeds te balanceren tussen goed zingen en vermaken. Intiem, up close and personal of groots, meeslepend en voor een volle zaal; een traan, kippevel en een big smile waren nooit ver weg. Ons enthousiasme was ons kenmerk. We zeiden zelden “nee” en als we samen waren…. dan zongen we.
StillCrazY: zes kerels die u hopelijk vermaakt hebben: Michiel Bekker (tenor), Martien van der Velde (lead), Roger Hare (bass), Luc Schoute (bass), Michiel Berkelmans (bass) en Eugène van den Bemt (baritone).